Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2010 10:35 - Нова синя метла готвят от СДС
Автор: politica Категория: Политика   
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.01.2010 10:40


СДС ще подготви списък за премиера Бойко Борисов с чиновници на БСП и ДПС за уволнение. Това обяви вчера пред журналисти синият лидер Мартин Димитров.

Сините нападнаха ГЕРБ, че вече месеци наред държат знакови и некомпетентни фигури на БСП и ДПС на високи позиции. И дадоха за пример Таско Ерменков, шефа на агенцията за енергийна ефективност.

“Ако хората смятаха, че кадрите на БСП и ДПС в администрацията си вършат добре работата, щяха пак да гласуват за тях”, мотивира искането си за чистка в администрацията Мартин Димитров.

Сините дават на Бойко списък кого да уволни

СДС ще подготви списък на хора от държавната администрация, назначени от БСП и ДПС, които трябва да бъдат уволнени от ГЕРБ. Това обяви вчера лидерът на сините Мартин Димитров. Въпросният списък ще бъде предоставен първо на премиера Бойко Борисов.

Сините от месеци настояват ГЕРБ да провери ефективността на всяко ведомство и да се потърси отговорност за лош резултат.

“Г-н Борисов много пъти казва: Подкрепяйте ме, за да не дойдат БСП и ДПС на власт. Но виждаме, че хора на БСП и ДПС още са на ключови позиции. Трябва знаковите и некомпетентни хора сред тях да бъдат махнати”, обясни Димитров. И даде пример с шефа на агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков, срещу чиято работа има лош доклад на Сметната палата.

Димитров цитира и подкрепата на Борисов за бившата вицепремиерка от БСП Меглена Плугчиева, която според сините се е провалила в управлението на еврофондовете.

“Това е политически ход и с едно такова голо обвинение в некомпетентност СДС биха могли да станат клиенти на съда. Комисията за защита от дискриминация няма да се самосезира за политическа дискриминация, не знаем какви са мотивите им”, каза за “Труд” шефът на Комисията за защита от дискриминация Кемал Еюп.

СДС обяви, че ще подкрепи рокадите в кабинета на ГЕРБ. Димитров обаче настоя бъдещият икономически вицепремиер Илиян Михов да даде публични гаранции, че се отказва от идеите си за разхлабване на валутния борд.

СДС изрази тревога и от сближените позиции между ГЕРБ, президента Георги Първанов и социалиста Румен Петков за строежа на АЕЦ “Белене”.

Лидерът на СДС Мартин Димитров: Чистка е, но не политическа

- Какви са критериите за некомпетентност, за които искате ГЕРБ да махат чиновници, назначавани от БСП и ДПС?

- Критерият е дали си вършат добре работата. Дадох за пример шефа на агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков. За него има доклад на Сметната палата, че не си върши работата, но си седи. Това не е политическа чистка. Опитваме се да кажем на премиера Борисов е, че оставяйки такива хора по места, вече той носи отговорност за тях и работата им.

- Ерменков и Плугчиева са двама, вие говорите за списък...

- Примери - бол. Например в енергетиката. Ако видите резултатите на ТЕЦ-овете, ще разберете. Или АЕЦ “Белене”, за който са похарчени над 1 млрд. лв., без дори да има договор! Ако в частна фирма някой харчи така, ще бъдат уволнени всички.

- Каква е разликата между вас и БСП? Нали тях обвинявахте в политически чистки?

- Въпросът показва преднамереност и опит да се извъртят нещата. Ако някой бъде махнат заради това, че е от БСП - това е политическа чистка. Ние говорим за несвършена работа. Ясно е, че партийната принадлежност не може да е основание за уволнение.





Тагове:   метла,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: politica
Категория: Политика
Прочетен: 100346
Постинги: 65
Коментари: 33
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930